Perun Bike Camp a Mistrovství Poháru Peruna 2012

Příští týden přijde vrchol letošního Poháru Peruna. Dětičky si to rozdají v posledním závodě Poháru Peruna Junior o poslední body do celkového hodnocení a dospělí budou závodit o dres Mistra Poháru Peruna, ale to není vše co se na víkend chystá…

Jako každý rok bude po celý víkend k dispozici flotila testovacích kol od firmy Aspire (Cannondale a GT). V pátek večer Vás čekají zajímavé přednášky z dílny pořádající společnosti ProCorde. Nezapomeňte se včas přihlásit! Online přihlášení je aktivní do středečních 22:00, poté již pouze při prezentaci (vyšší startovné a možnost, že na Vás nezbude jídlo).

 

Sobotní dopoledne bude patřit dětem. Na upraveném okruhu v areálu kempu Prunéřov si to naděje rozdají o poslední body do Poháru Peruna Junior 2012. Večer pak proběhne slavnostní celkové vyhlášení této soutěže a vítězům budou předány sošky boha Peruna a další drobné ceny (nechte se překvapit).

Odpoledne bude žhavé především pro všechny elitní závodníky, ale na své si přijdou i takticky dobře zformované teamy.  Zatímco okruh favoritů na titul Mistra / Mistryně Poháru Peruna 2012 není mnoho, nová soutěž týmů dává možnost vyniknout každému. Každý tým musí mít 4 závodníky ( z toho alespoň jednu ženu). V zákulisí už se šušká o složení nejsilnějších týmů a vypadá to opravdu zajímavě. Elitní celky jako Hnízdil Team, team Bike Perštejn, Nevix nebo CCC Chomutov už jistě plánují rozdělení do týmů, ale zamíchat kartami může i některý ze zajímavě složených týmů. Do Prunéřově se totiž na pozvání chystá např. Tomáš Trunschka, kterého do týmu společně s Wembloudem postaví tým ProCorde. Žhavým favoritem bude také „rodinný“ tým Ježků (Ježek, Ježková, Doležal, Dolanský).

 

Zajímavostí hlavního závodu bude také průjezd stanem nebo možnost označit si svůj Bidon štítkem (k dispozici při prezentaci) a jeho následné podání/uložení starého pořadatelem při průjezdu do dalšího okruhu závodu.

Večer Vás pak čeká legendární afterpárty s hudbou a občerstvením. Letošní ročník má podtext „O mudrci Bidpajovi a jeho zvířátkách“. Ředitel seriálu Martin Šindelář zde totiž oslaví své 40té narozeniny! Dá se tedy očekávat noční koupání a jiné vychytávky z minulých ročníků (plavky netřeba).

 

[list style=“star“] [/list]

Program Perun Bike Campu 2012 :

Pátek 31.8.

  • 19:00 – 19:45 – Jízdní kola Hnízdil – základní před/pozávodní servis aneb jak se starat o Vaše kolo
  • 19:45 – 20:30  – Wembloud a škola jízdy v balíku – jak se pohybovat v cyklopelotonu
  • 20:40 – ProCorde – představení
  • 20:50 – 21:30 – ProCorde – Výkonnostní diagnostika – laktátové testování, jak se připravit na test a jak interpretovat výsledky
  • 21:30 – 23:00 – cyklokinematograf – promítání bikefilmů, volná zábava a popíjení

Sobota 1.9.

  • po celý den testování kol
  • 10:00 – start dětských závodů
  • 12:00 – vyhlášení výsledků dětských závodů
  • 13:00 – start hlavního závodu Mistrovství Poháru Peruna 2012 a ProCorde Hasištejn Bike,  start závodu pro příchozí (1 kolo)
  • 17:00 – slavnostní ceremoniál Pohár Peruna Junior 2012 – celkové vyhlášení soutěže
  • 17:30 – vyhlášení výsledků Hasištejn Bike a Mistrů Poháru Peruna 2012
  • 18:00 – do noci -„O mudrci Bidpajovi a jeho zvířátkách“ – afterpárty s hudbou a tancem na počest 40.narozenin ředitele seriálu

Neděle 2.9.

  • 8:00 – snídaně šampiónů