Chomutov Tour 2012

V sobotu 29. září se uskuteční již 9. ročník závodu horských kol o putovní pohár města Chomutova. Zázemí závodu najdete v areálu II. Mlýna v Bezručově údolí – tedy na tradičním místě známém všem cyklistům z blízkého i vzdálenějšího okolí.

Cycling Club Chomutov se pro rok 2012 rozhodl příliš neměnit charakter loňské trasy – většina trati závodu vede po zpevněných či polních cestách – a zachovat akci v podobě, která ukáže přívětivou tvář i těm technicky méně zdatným závodníkům. Vyznavači adrenalinových radovánek si na své přijdou snad jen při závěrečném rychlém sjezdu ze Sokolího hnízda zpět do Bezručova údolí. Jediná zásadní změna – provedená především z bezpečnostních důvodů – se týká průjezdu obcemi Blatno a Bečov, kde je trasa nově vedena mimo asfaltovou komunikaci. Závod tak přecejen nabídne o kapku více terénu než v roce minulém. Očekává se však rychlý průběh závodu a budoucí vítěz rozhodně nebude mít cestu za pohárem snadnou.

Tradičně se pojedou 2 okruhy – každý v délce 25 km – a při průjezdu cílovým prostorem do druhého kola bude k dispozici občerstvovací stanice, která bezprostředně před druhým stoupáním na Kameničku jistě mnohým účastníkům přijde vhod.

Součástí akce jsou i klání určená nejmladším cyklistům, které budou předcházet hlavnímu závodu. Dětská trať bude připravena na louce v prostoru startu a cíle závodu dospělých. Přihlášení je možné on-line na www.ccchomutov.cz do čtvrtka 27. září 2012 nebo pak přímo na místě v den konání akce od 9 do 12 hodin.

Využijte jednu z posledních letošních možností si zazávodit a postavte se na start Chomutov Tour 2012.