Drak Severus se za velké slávy probudí ze zimního spánku

Severočeská obec Březno na Chomutovsku chystá slavnostní otevření nové pohádkové Dračí cesty. Uskuteční se v neděli 21. dubna, a to v rámci akce s názvem: Probouzení Březenského draka. Zábava je připravená pro cyklisty, ale i pro ty, kteří vyrazí bez bicyklu. Akce je především pro rodiny. Děti si odnesou dárek. Vstup je zdarma.


Probouzení Březenského draka začne v 10 hodin, kdy se v areálu Severočeských dolů otevře soutěžní rytířská cesta, řešit se bude velká záhada s detektivní zápletkou a dojde na luštění obří dračí křížovky. Zájemci budou moci navštívit rytířské ležení nebo si zasoutěžit s moderátorem. V plánu jsou i rytířské turnaje a pasování malých hrdinů na rytíře. Ve hře budou ceny s dračí tématikou.
Součástí probouzení Březenského draka bude slavnostní otevření Dračí cesty. Výletní trasa povede okolo turisticky zajímavých míst obce Březno. Každá z osmi zastávek bude patřit pohádkové bytosti, která má blízko k obci Březno nebo k hornictví.

 

tisk_A4

 

 

Ideální je vydat se na cestu na kole. Výletníci budou řešit úkoly související s životem například vodní víly, permoníka, ohnivce, loupežníka a samozřejmě Březenského draka Severuse. Po jejich splnění dostanou dárek. Vyrazit na cestu bude možné kdykoli v průběhu roku, ale jen v neděli 21. dubna se na všech stanovištích objeví živé pohádkové bytosti. Ztvární je herci kadaňského divadla Navenek.
Během probouzení Březenského draka bude v areálu Severočeských dolů zajištěno občerstvení. Přístup do blízkosti vysloužilého velkorýpadla, které pracovalo v Dolech Nástup Tušimice více než 30 let, je bezbariérový. Parkování je možné v obci. Do Března lze přijet také vlakem. Výletníky z nedaleké Kadaně a Chomutova budou svážet speciální cyklovlaky. Probouzení Březenského draka potrvá do 17 hodin.
Více informací na www.infocentrumsdas.cz nebo na profilu Březenského draka na facebooku.