Chomutov Tour 2013

CCC – Cycling Club Chomutov o.s. zve všechny účastníky Poháru Peruna na jubilejní X. ročník MTB marathonu Chomutov Tour. Závod, který se po několika letech vrací zpět do jarního termínu, se uskuteční v sobotu 11. května a poprvé se přesouvá na Lesnou – do míst, která většina z vás důvěrně zná ve spojení s běžeckým lyžováním.

Připravena je zhruba 50 km dlouhá trasa hlavního závodu, kterou tradičně tvoří 2 stejné okruhy. Trať vede po lesních a polních cestách, loukách, šotolině i několika málo asfaltových úsecích. Zpestřením jsou i 2 brody, které jsou upraveny tak, aby byly jetelné pro každého. Trať není technicky příliš náročná, avšak fyzickou připravenost prověří dokonale. Během závodu každý účastník nastoupá téměř 1000 výškových metrů a zejména stoupání na plynovodu je opravdovou lahůdkou pro vrchaře .

Celkový vítěz převezme putovní pohár města Chomutova, který je v současnosti v držení loňského vítěze Lukáše Kality z KL Sport Most. Nový držitel poháru se zároveň může těšit na poukázku v hodnotě 3000 Kč, kterou je možno uplatnit při výběru libovolného zájezdu z nabídky cestovní kanceláře FIRO-tour. Zkrátka však nepřijdou ani ostatní. Pro první trojici každé kategorie jsou totiž připraveny diplomy, nové originální medaile a ceny od firmy Sweep. Hlavní závod startuje ve 13:00, avšak již během dopoledních hodin proběhnou závody dětí. I pro ně jsou přichystány medaile, diplomy a sladké odměny. Startovné činí při registraci a platbě do čtvrtka 9. května 200 Kč. Na místě se pak bude platit o 100 Kč více. Děti ve všech kategoriích – od nejmladších až po čtrnáctileté – startují ZDARMA. Více informací naleznete na webu závodu http://cvtour.ccchomutov.cz .

Pohár Peruna má příští víkend ve svém programu volno, vyražte proto na Lesnou užít si příjemnou sobotu v krušnohorských lesích.

plakat_cvtour_2013