Pohár Peruna Junior zná své vítěze!

O víkendu finálovým závodem vyvrcholil letošní ročník Poháru Peruna Junior. Mistrovstvím Poháru Peruna se pak přiblížil ke konci také seriál dospělých, kde se již rýsují závěrečné boje a také je již několik vítězů jasných.

Od pátečního odpoledne vznikala v prunéřovském kempu závodní trať pro děti, která si uchovává tradiční ráz. Letos se jí pořadatelé rozhodli okořenit několika umělými překážkami.

Účast byla standartní a mnoho účastníků si nenechalo ujít možnost půjčit si na závod kola Cannondale, která zde byla k testování po celý víkend.

V sobotu nejdříve přišla řada na závoďáky do 14 let. Nejrychleji dle očekávání vyrazili pánové Hendrych, Červenka a Konopásek, mezi kterými se rozhodovalo také v celkovém pořadí. Zhruba v polovině závodu zavelel k útoku Marcel Červenka a svým sokům se vzdálil. Dojel si pro své první vítězství v letošním ročníku a pojistil si také 2.místo v celkovém pořadí. Této kategorii dominoval právě Tomáš Hendrych. 3.místo celkově (2. v závodě) vybojoval Petr Konopásek.

Holky to měly podobné, akorát útočila Dana Tetivová, která za sebou dlouho vozila Anežku Novákovou. 3. dojela Eliška Nezbedová. V celkovém pořadí byla situace jednoduchá – Dana v pohodě obhájila 1.místo z loňského roku před týmovou kolegyní Eliškou a Anežka bere bronz!

V kategorii do 12 let byla situace totálně zamotaná. Na celkové vítězství mysleli 2 borci – David Hendrych a Marek Liška. V závodě všechny překvapil Martin Bartoš z Klášterce, který si počínal jako starý mazák a nechal všechny za sebou. Marek Liška dojel na 2.místě, které mu nakonec patří i celkově, protože David Hendrych si 5.místem zajistil shodu bodů a rozhodovalo tedy lepší umístění na Hrbech (Mistrovství PP). 3.místo v závodě vybojoval Karel Macán z Chodova.

Zuzka Kadlecová vyhrála kategorii holek do 12 let před dvojicí z oranžového gangu – Anežkou a Viktorií Ševčíkových. Celkově pak byla situace naprosto jiná. Jistit svoje vítězství přijela Eliška Kotlíková, které se to také podařilo. Druhé místo putuje k Ševčíkům, konkrétně k Anežce a bronz si odvezla Anežka Himmlová.

Téměř čistým zápisem se může chlubit Michal Samec v kategorii do 10 let. Krom Chodova zvítězil ve všech závodech, kterých se zúčastnil – jednoznačné celkové vítězství. Druhé místo „zbylo“ na Pítrse Kopeckého, ačkoliv nebyl nikdy hůře než na 2.místě. V závodě se na 3.místo dostal Axel Hunger, celkově ho však pro sebe  „urval“ Adam Vaněček.

Dalším závodníkem týmu Bike3000 junior, který ovládl letošní ročník Poháru Peruna je Adéla Špičková. Zvítězila jak ve finálovém závodě, tak i v celkovém hodnocení. V závodě jí na bednu doprovodila Markéta Macánová a Tereza Duchková. Celkově pak právě Tereza Duchková a nakonec i její týmová kolegyně Gabča Řeháková.

Zde se sluší zdůraznit, že pořadatelé Poháru Peruna udělali zásadní chybu, když v kategoriích do 10 let vyhlásili vinou špatných počtů jiné závodníky na 3.místě v celkovém pořadí. V celkových výsledcích již je vše správně a omlouváme se všem, kterých se tento šotek týkal. Ceny a diplomy budou samozřejmě předělány, bohužel nejsme schopni zopakovat ceremoniál. Děkujeme za pochopení závodníků a jejich rodičů a pro příští rok uděláme maximum, aby se situace neopakovala. 

Luxusní výkon podal v kategorii chlapců do 8 let Milan Jenč, který zvítězil rozdílem třídy. Obdivuhodný výkon podal také Lukáš Hamata. V 1.kole se totiž Lukáš poroučel k zemi těsně po startu. Z posledního místa celý závod neskutečně ladně předjížděl a dojel zaslouženě na 2.místě. Oba kluci si svoje pozice prohodili v celkovém hodnocení. 3.místo v pořadí obsadil Kuba Jungwirth.

Poslední závod trochu „zkazil“ zápis Adélce Kotlíkové, která dojela po sérii vítězství na 2.místě, což jí samozřejmě nepřekazilo celkové vítězství. Z vítězství v závodě a ze 3.místa celkově se radovala Verča Chalupová. 2.místo celkově vyrovnanými výkony vybojovala Mirka Řeháková.

Naprosto čisté skóre si odvezl Petr Malecha v M6, když krom Vejprt, kde chyběl, zvítězil ve všech závodech. Na 2.místě dojel Kája Vild a 3.místo vybojoval Dan Beránek. Stejné pozice si kluci uhájili i v celkovém hodnocení.

Celkové vítězství v nejmladších slečnách potvrdila i na Hasištejně Káťa Petlanová, která porazila Stelu Beránkovou (3.celkově) a Lucii Loschschmidtovou. 2.místo celkově si však uhlídala Adélka Procházková.

Pohár Peruna Junior 2013 je u konce. Letošní ročník byl opět ve znamení mnoha vylepšení a zároveň pořadatele v mnoha věcech poučil. Pohár Peruna o.s. doufá, že si všichni závodníci a jejich rodiče závody užili a uvidíme je na startu také příští rok při Poháru Peruna Junior 2014!

[list style=“plus“] [/list]