ProCorde Hasištejn Bike – Mistrovství Poháru Peruna

V sobotu se v Prunéřově jel také závod dospělých. ProCorde Hasištejn Bike si již po několikáté udržel statut mistrovského závodu, takže se dala očekávat tvrdá konkurence. Náročná trať, která přesahuje délkou 40 km, byla postavená naprosto spravedlivě a obsahovala všechno co bajková trať má mít.

Na startu hlavního závodu nebylo těžké najít favority – obhájce titulu Vojta Marvan, loni druhý Martin „Wembloud“ Rytych, přespolní Pavel Kodl z CK Březová a také Petr Ježek, který potvrdil svojí vzrůstající formu 2.místěm ve Vejprtech o minulém víkendu.

Situace se vyvíjela dle předpokladů. Po prvním kopci na čele zůstala právě tato skupina. Wembloud se snažil převahu „modrých“ zničit a nástupem si vytvořil pár metrů náskok. Ten v zápětí zlikvidoval Márvy a v zápětí si s Wemloudem prožili malé deja vu – v místě, kde Martin „defektil“ před 3 lety se situace opakovala a Wembloud z bojů o vítězství vypadl. Na čele zůstal Jéža a Márvy. Kolegové z Hnízdil Teamu vzorně spolupracovali a bylo jasné, že pokud se nestane něco neočekávaného, tak Hnízdil Team obhájí titul.

Na 3.místě jezdila dvojice Pavel Kodl a Lukáš Šustr. Pavel Šustymu poodjel v druhém kole a udržoval si před ním mírný náskok. Na čele se situace rozhodla hned v úvodu druhého kola. Márvy měl pomalý defekt a nebyl tak schopný akceptovat Jéžovo tempo. Jéža si jel pro vítězství s obrovským náskokem a získal tak po právu titul „Mistr Poháru Peruna 2013“!

Na 2.místo se dostal Pavel Kodl, který tak zaznamenal svůj nejlepší výsledek v Poháru Peruna v letošním ročníku. Vojta Marvan dojel na 3.místě před Šustym.

A co ženy? Opět stará písnička – Hanka Ježková je o několik tříd jinde a samozřejmě v pohodě zvítězila. Co víc – dojela na 14.místě v celkovém hodnocení, což je luxusní výkon! Na 2.místě dojela bývalá vítězka Kola pro život Petra Kottová. Petra se na Poháru Peruna objevuje stále častěji, což nás samozřejmě těší. 🙂 3.místo obsadila vítězná juniorka Lenka Procházková, která je dle všeho novou nadějí Hnízdil Teamu v ženské kategorii.

Boje v Poháru Peruna mají již jen své poslední pokračování – v říjnu nás čeká legendární 20.ročník kultovního a jednoduchého závodu do vrchu – Cestou pěti potoků. Více informací očekávejte již brzo!

[list style=“plus“] [/list]