Pohár Peruna upravuje propozice!

S ohledem k několika pořadatelským změnám bychom vás rádi seznámili s finálními propozicemi letošního ročníku Poháru Peruna 2014.

Nejdříve k Poháru Peruna Junior.

Zde nám odpadl jeden závod a to Hustá Rubárna. Ještě minulý týden byla naděje, že se přihlásí nový pořadatel dětského závodu, který by Hubárnu nahradil. Avšak tato naděje již finálně pohasla – takže dětský seriál bude mít letos závodů celkem 8.

  • S ohledem ke snížení počtu závodu se sníží i počet započítávaných závodů do celkového pořadí v seriálu a to z 7 na 6.
  • Další změnou je přerod původně duatlonu na Dětský Prunéřovský Triatlon, který se bude konat ve víkendovém termínu původně Rubárny a to v neděli 13.7.2014 (duatlon 31.8.2014 je zrušen).  Zde se pro děti chystá „opravdový“ triatlon. Mimo věkové kategorie do 6-ti let budou tedy všichni plavat. Ale nebojte se toho. Věkové kategorie do 10-ti let budou plavat v 1.00 m hloubce vody a pokud nejsou jistí plavci, tak mohou použít plavecké rukávky. Též plavecké vzdálenosti budou přiměřené – tj. do 8 let cca 25-30 m, do 10 let kolem 50-60 m, ….  Děti do 6-ti let budou mít připraven duatlon, tak jak jste na něj zvyklí z minulých let (tj. cca  běh 200 m – kolo 400 m – běh 200 m).
  • Poslední změnou je pak místo konání Hasištejn Bike Junior. Tento závod se nepojede v Prunéřově, ale v obci Místo. Zde využijeme část závodu tratě dospělých a bude to opravdu terénní závod. Vyhlášení výsledků proběhne na nádvoří hradu Hasištejn.  Dětský závod v Místě se pojede v tradičních dopoledních hodinách. V odpoledních hodinách, před vyhlášením závodu dospělých, budou pak vyhlášeny celkové výsledky Poháru Perunu Junior 2014 v areálu Autokempu Prunéřov.

Nyní několik poznámek k „dospělému“ Poháru Peruna 2014.

Zde se různě „žonglovalo“ s termíny závodů plánovaných na září, neboť se velmi nadějně rýsovala naprosto mimořádná příležitost uspořádat MTB maratón ve Vojenském újezdu Hradiště v cca polovině září. Opět až před několika dny jsme se dozvěděli definitivní armádní rozhodnutí, které je bohužel takové, že tento závod letos nebude.  Zrušení Husté Rubárny je známo již delší dobu. Dále, oproti původním plánům, zamíchalo kartami ProCorde, které ukončilo své pořadatelské aktivity v rámci závodů pro dospělé. Co tedy tyto „turbulence“ přinesly do finálních propozic letošního ročníku?

  • Organizace Prunéřovského Triatlonu se chopila pořadatelská skupina složená z Hnídzil Teamu a TBP a připravují pro Vás závod v klasické podobě a v ohlášeném termínu 31.8.2014.
  •  Týden na to se do Prunéřova přesuneme znovu a tentokrát nás čeká Perun Bike Camp, v jehož rámci se pojede také Hasištejn Bike Cup, který opět připraví dobrovolníci z místních cyklo-oddílů.
  • Změny vedou také ke korekci celkových propozic, kdy se to celkového hodnocení započítává 6 závodů z 9.

Pořadatelský tým se omlouvá za dlouhotrvající nejasnosti a těší se na Vás na některém z dalších závodů Poháru Peruna!