Povedené Hrby 2014

V sobotu 9.8.2014 se v Klášterci konal již 6.ročník závodu horských kol pro širokou veřejnost, Wembloudovy Hrby, který se jel na tradiční trati, po lesních cestách mezi Ciboušovem, Louchovem a Domašínem.

Trasa doznala proti letům minulým pouze kosmetické změny a opětoně byl závod odstartován z náměstí E.Beneše v Klášterci a to za přítomnosti starostky města, Ing.Kateřiny Mazánkové, která celý závod i odstartovala a popřála všem účastníkům štěstí a dobrý výkon.

Za doprovodu PČR a MP Klášterec se peloton závodu přesunul městem, v pozvolném tempu až do místa ostrého, letmého startu, na výjezdu z Klášterce, směrem k Oudaplacu. Na ceduli konec města odmával rozhodčí ostrý start a začalo se opravdu zostra.

10347487_911012138911621_4166360820287524779_n

Ihned po odmávání nasadil k nástupu Vojta Marvan z Hnízdil teamu, následován Pavlem Linetem, reprezentujícím Sprot team Klíny a také Martinem Rytychem z ProCorde a Lukášem Šustrem(Hnízdil Team) PO počátečním nástupu se v tempu lehce polevilo a tak se k vedoucí čtyřce připojilo několik dalších závodníků. Po nájezdu do terénu se tempo opět začalo zvyšovat až do té doby, kdy se na čele usadila dvojice Rytych-Marvan, která udávala vysoké tempo. Místy se dařilo docvaknout Pavlu Linetovi a ne příliš vzdálený byl i Lukáš Šustr.  Při prvním trochu technickém sjezdu k Ciboušovskému potoku se nepodařilo trefit ideální stopu Martinu Rytychovi a bohužel protrhl zadní pneumatiku a zaplatil za svou jezdeckou chybu odstoupením ze závodu.  Odstupy jednotlivých závodníků se během závodu pohybovaly nahoru a dolů a bylo zajímavé sledovat, jak dlouho, kdo vydrží se silami a komu to jak do cíle vyjde. Nakonec se pořadí prvních tří nezměnilo, i když rozestupy v cíli byly opravdu těsné.

Absolutním vítězem WH 2014 se stal opět Vojta Marvan, na místě druhém dolétl do cíle Pavel Linet a třetí byl Lukáš Šustr.

V ženách dosáhla nejlepšího absolutního výsledku Lenka Procházková z Hnízdil teamu. Ač věkem ještě juniorka, dokázala porazit vítězku ženské, dospělácké kategorie Evu Rejmannovou o několik minut.

Dopoledne proběhly závody všech dětských kategorií a to počínaje těmi nejmenšími na odstrkovadlech, až po chlapce a dívky do 12ti let. Každá kategorie měla svůj vlastní závod a i přes to, že letošní účast nebyla tak vysoká jako v letech minulých, byly jednotlivé závody velice napínavé. Některé kategorie byly okořeněny i startem závodníků z Německa, kteří řádně zamíchali kartami závodů.

Kategorie do 14ti let startovala spolu s dospělými v hlavním závodě, avšak závodili pouze na jedno kolo, na rozdíl od dospělých, kteří absolvovali kola 2.  V chlapcích si počínal suverénně Marcel Červenka z Hnízdil teamu a v Děvčatech téměř stejně suverénně Anežka Ševčíková z TBPerštejn.

10568906_911013832244785_2513840856800681812_n

Celým dnem provázel moderátorský hlas Martina Peška, který spolu s Klárou Rytych předal ceny vítězům. Po předání cen proběhla tombola o hodnotné, cyklistické ceny. Celý program závodu byl ukončen zhruba v 18 hodin a poté následovala volně přístupná zábava až do noci.

Za letošní ročník děkujeme partnerům, kteří nám pomohli zajistit finanční krytí a bez kterých by závod neexistoval. Jsou to fa. DEFT, KABEL 1, LOM Praha, ČEZ, Město Klášterec nad Ohří, AlBe s.r.o. a skiareál Alšovka.

Díky také patří všem, kteří se podíleli na organizaci závodu. Olda Huja a Klára Rytych se podíleli skoro na všem. Honza Jansa vytvořil výborný registrační systém a sám ho obsluhoval, ke spokojenosti všech.  Dana Rytychová s kolegyněmi z MŠ se postaraly o kancelář závodu. David Ábelovský, Venca Podaný, Robert Zuth a Lucka Ábelovská pomáhali s přípravou tratě a rozvozem fotografů. Traťová komisařka Lenka Vyhnánková vyhnala protijedoucí vozidla. PČR a MP vytvořila luxusní doprovod skrz město a zajistila bezpečí všech účastníků.Odborný lékařský dohled zajistili MUDr.Jiří  Šťovíček a Denisa Tökölyová. Všechno nám to nafotil Víťa Růta a natočila OKO1 TV. Díky také patří soukromým majitelům pozemků, p. Čepelákovi z Kadaně, p.Platilovi z Klášterce a p. Lackovi z Domašína.

Kompletní výsledky na  www.pohar-peruna.cz

Za WH všem děkuji a doufám v hojnější účast v 7.ročníku, v srpnu 2015…….. Martin Rytych