Finále pro děti, prestižní záležitost pro dospělé – Hasištejn Bike 2014

O víkendu se odjel předposlední závod Poháru Peruna, který byl závodem finálovým pro Pohár Peruna Junior. Okolo Hasištejnu vyšlo vše na jedničku.

Závodní sobota odstartovala dopoledne v Místě. Početné pole dětí doplnila kvalitní neměcká skupina a trať byla pořádně náročná, hodna finálového závodu. Několik kategorií se rozhodlo právě až v závěrečném závodu, nicméně každý kdo náročnou trať zvládl zaslouží obdiv.

 

Vyhlášení celkových výsledků se přesunulo do areálu kempu a proběhlo společně s vyhlášením závodu dospělých – divácká kulisa tak byla jedinečná.

Kolem poledne se dal do pohybu také areál kempu a vše se chystalo na start závodu na 42 km. Silné startovní pole se rychle nadělilo a čelo závodu se zúžilo na 4 závodníky. Nejaktivnější byl ze začátku Martin Rytych a posléze závod dělal Vojta Marvan, který čtveřici často dělil a nakonec si dojel pro své další vítězství v seriálu. Na druhém místě dojel Pavel Linet (vítěz M30) a bednu uzavřel Láďa Fabišovský.

Mezi ženami dominovala Lenka Procházková, která si střihla jeden okruh navíc (juniorky měly jet pouze 1 kolo). Kategorii žen však vyhrála Eva Rejmannová.

Sobota měla další vrchol na legendární afterpárty, cyklisté tak uzavřeli povedený Perun Bike Kemp ve velkém stylu. 🙂 Děkujeme firmě Aspire za zápůjčku flotily Cannondale pro víkendové testování!