Kadaňské XC okruhy po dvacáté

Jubilejní 20.ročník Kadaňského xcčka by se dal charakterizovat jednou větou, „přišla velká voda a všechno vzala“…

Hnízdil Team připravil opět několik novinek, a tak se například trať posunula svým pojetím ke klasickému cross-country. Již od rána bylo jasné, že to pod Úhoští bude náročné hlavně co se teplot týká.

Dětské závody se jely za solidního tepla a ač bylo startovní pole značně prořídlé, tak bylo k vidění několik krásných závodů, kde ze sebe závodníci dostali maximum. Dopoledne nám zpříjemnil také Damjan Siriški, který předvedl trialovou show a následně vzal děti na menší trénink techniky.

4P3A1978_1

V kategorii dospělých se jelo o mistrovské tituly v kategorii žen a mužů. V ženách si pro něj, za vydatného povzbuzování polonahých fanoušků, dojela Lenka Procházková. Druhé místo brala Verča Malechová.

Mezi padesátníky s náskokem zvítězil Fanda Havlíček a M40 vyhrál Pítrs Kopecký. V hlavním závodě pak vrátil vítězství v domácím závodě do Kadaně Vojta Marvan, který také obhájil loňský titul. Na druhém místě celkově dojel Pavel Linet, vítěz kategorie M30.

Hlavní závod se v polovině proměnil do boje s přírodou. Průtrž mračen, která přinesla kroupy, silný vítr a vytrvalý déšť doslova spláchla pořadatelské stany a techniku. Rozhodčí závodu proto přístoupili k anulování výsledků po 6. okruhu, ačkoliv závodníci dojeli všech 8. okruhů (tedy někteří) 🙂

Kadaň je za námi. Kdo ví, zda-li to nebyl poslední ročník tohoto legendárního závodu.