Wembloudovy Hrby se povedly!

Wemblouďáky jsou za námi a tak by bylo dobré, lehce si to shrnout.

Letos jsme se sešli v přibližně stejném počtu jako loni a tak se bylo na co dívat. Souboje našich mladých nadějí opravdu stály za to a dali jasně na zřetel, že v sobě mají všichni dost zarputilosti, ctižádosti a bojovnosti. Závodníci z Loko Rakovník a Cyklo Team Ostrov ukázali ostatním svým soupeřům svou převahu i taktickou a závodnickou vyzrálost. Je vidět, že v těchto cykloteamech to dělají správně. Souboje v některých kategoriích byly těsné až do cíle a rozhodovaly tak pouze vteřiny a to je to, co chceme všichni okolo cyklistiky vidět.

4P3A9004_1

Všichni mladí startující ovšem zaslouží velikou poklonu a obdiv, neboť jsme je i navzdory obrovskému vedru nechali závodit na plný počet okruhů a nic jsme jim neulehčili. Doufáme, že všichni jsou již zregenerováni a že jim i polévání zad během závodu alespoň trochu pomohlo.

Hlavní závod odstartoval již skoro tradičně z náměstí E.Beneše v Klášterci nad Ohří. Za doprovodu PČR a MP Klášterec projel peloton čítající něco málo přes 80 závodníků všech dospěláckých, věkových kategorií a také závodníků kategorie M/Z 14 a juniorů celým městem. Na ceduli ukončující území města odmávl dočasný rozhodčí Karel Kubový ostrý start ze svého vozu a vše se rozjelo do nejrychlejších otáček, tepů a dechů.

Poměrně brzy se peloton nadělil a jezdci se pohybovali v malých skupinkách, či osamoceně. Vedro i tady sehrálo zásadní úlohu a na spoustě závodnících se podepsalo zapnutím ochranného režimu a vypnutím výkonu.

DSCF0922

DSCF0869

Na čele se usadila dvojice Fabišovský ze Sweepu a Marvan z Hnízdil Teamu, kteří by spolu asi soupeřili až do závěrečných metrů. Fábovi se ale bohužel povedlo zakufrovat v technickém závěrečném sjezdu, kde zřejmě přehlédl značení. Ztratil tím určitý čas a určitě i motivaci. Do té doby tvořili další dvojici Pavel Linet ze Sport Klíny spolu se Zdeňkem Stieberem z Loko rakovník. Terminátor Linet odskočil Stieberovi a podařilo se mu předjet i konkurenta v kategorii M30, Fábu. Na dalších místech bylo určitě taky veselo a pořadí se přelévalo stejně jako v další jedoucí dvojici Zavadil a Rytych, kde jeden druhému neustále věnovali páté místo v celkovém pořadí. Ne, že by tak moc kolísala výkonnost, ale nejprve Rytych svým pádem a spadlým řetězem přenechal svou pozici Zavadilovi, který mu to pár km před cílem vrátil defektem.

Všechny tyto souboje určovaly pořadí na stupně vítězů v kategoriích M20/30/40, i když vlastně pouze v M30/40, jelikož v M20 to bylo hodně jasné vítězství Vojty Marvana. Na dalších 6ti místech celkově totiž dojeli starý psi z kategorií M30/40. Až na 9.místě a se ztrátou téměř 12minut na vítěze své kategorie dojel do cíle Honza Vrábek, který byl jedním z těch, co doplatili na neskutečné vedro svým sportovním kolapsem.

DSCF0736 DSCF0782

V kategorii žen se bohužel také žádné drámo neodehrálo, jelikož závodnice jak se patří, Hanka Ježková nenechala nic náhodě a svým výkonem jasně předčila prvoročandu v kategorii žen Lenku Procházkovou téměř o 25minut. Třetí ženou na stupních vítězek byla Eva Rejmannová z Perštejna, která dorazila o dalších 9 minut později.

Kategorii M/Z 14 ovládli Lukáš Runt z Nevix teamu a Verča Medková z TBPerštejn, kteří ve svých kategoriích nedali šanci nikomu jinému ani jen přemýšlet nad vítězstvím a dali jasně najevo, kdo je v daných kategoriích králem WH. Škoda jen defektu Davida Hendrycha, který by to tak zcela jistě nechtěl nechat. Juniory a Juniorky ovládli stejně jednoznačným způsobem Marcel Červenka a Kateřina Lacinová, kteří v podstatě neměli v závodě konkurenci.

DSCF0719

V kategorii příchozích mužů na jeden okruh , se rozhořel  souboj na ostří nože mezi Tomášem Bobkem Horkým z Profi Protein teamu a Vencou Podaným z Empty Legs CC, který pro sebe zaslouženě, lepší jízdou proti kopci rozhodl Horký. Podaný ještě v závěrečném sjezdu defektil a tak se mu na rozdíl dvou minut přiblížil krásný Milan na krásném kole Čepelák z Hnízdil teamu. Ženy drama neslibovaly, jelikož startovaly pouze ve dvou. Favoritkou tohoto minisouboje byla Jana Nečasová z Prahy a svou roli, proti Evče Beránkové z Kadaně potvrdila. Před oběma damami smekáme, jelikož jen se do toho pustit chtělo obrovský kus odvahy.

Jako poslední dorazil do cíle a svou kategorii přesto vyhrál PAN Rudolf Podsedníček,který nám všem ukázal, že i ve dvaasedmdesáti letech jsou lidi schopni vydat se napospas horku, kopcům, sjezdům a své vlastní vůli. Nechť je nám všem vzorem!

Závod se povedl, vyhlásili jsme všechny vítěze v luxusním areálu Oudaplacu, za bouřlivého(až překvapivě) potlesku všech diváků a ostatních účastníků a byl čas na zábavu. Na pódium narolovaly kapely PROTLAK z Kláštece a ABDERA z Jirkova a bavily nás svou hudbou, fajn texty a parádnímy hlasy cirka do devíti hodin večer. Během jejich hudebních výkonů jsme celkem přirozeně probírali u pifka výkony naše, sportovní a bohužel již nezbývalo moc energie na trochu pohybového ocenění znějící hudby, ve formě tance. Pár jedinců se našlo až v závěru, kdy již doba povalování se po trávě smyla únavu z těl. Celou afterparty jsme si užili v opravdu hojném počtu, z čehož máme skutečnou radost.

DSCF0832

V závěru ještě coby hlavní organájzr chci poděkovat všem, kteří se mnou trpěli ve vedrech předchozího týdne, při sekání a prořezávání trati a taktéž v závodním dnu. Dalo by se tak shrnout, ale mě to nedá….jmenovitě: Venca Podaný, Jeny Konvička, Martin Pešek, Robert Zuth, Olda Huja, Máslič Spáčilů, Klárka Rytych, Dana Rytychová a tým dam z MŠ, Václav Vašuta, Mudr.Jiří Šťovíček a Denisa Tökölyová,Lucka Tomsová a také v neposlední řadě Honza Jansa a tým Petra Jirouta na časomíře a registraci.

Díky také za výtečnou spolupráci Janě Oudové a nejlepšímu plavci na 17metrů Jiříčkovi Oudovi za zvuk.

Poslední, avšak ne významem je poděkování sponzorům, bez kterých ba se nekonalo nic. Díky příspěvkům a věcným cenám od nich je úroveň našeho závodu na úrovni srovnatelné s většími závody. Díky Město Klášterec, SWEEPsport, DEFT, Mudr. Jiří Šťovíček, Autoservis SUD, KABEL 1, Karel Kódl Kubový

DÍKY, DÍKY, DÍKY a ještě jednou DÍKY vám všem. Všem účastníkům tohohle blázince.

Bloud…..WEM Bloud

V článku byly použity fotografie Vítězslava Růty