Mezihorský vršek do Poháru Peruna!

Jsme rádi, že Vám můžeme oznámit příjemnou novinu! V původně plánovaném termínu 12.9. se sice neuskuteční plánovaný XC závod v Chomutově, nicméně Pohár Peruna o další závod nepřijde!

Do Poháru Peruna se po bleskových námluvách pořadatelé rozhodli zařadit 2.ročník závodu Mezihorský vršek, který je od Chomutova vzdálen jen pár kilometrů a pořádá ho Honza Toth se Skicross teamem Chomutov. Závod se uskuteční v sobotu 19.9. 2015.

11802526_1096599290353787_5390147814801430239_o

Honza nás oslovil s návrhem na zařazení jeho závodu do Poháru Peruna již koncem jara, tehdy už však byla soupiska uzavřená. Tím, že závod v Chomutově nebude, se otevřel termín v září a Honza byl naše jasná volba. Máme z toho velikou radost, protože kluky do pořádání závodu žene velké nadšení a mají s pořádáním sportovních akcí obrovské zkušenosti“ řekl ke změne Martin „Bidpaj“ Šindelář.

Parta SkiCross teamu Chomutov nejsou v pořádání závodů opravdu žádnými nováčky, a tak se můžete těšit na nadstandardní podmínky a perfektně zorganizovanou sportovní akci, kterou doplní pestrý program.

Mezihorský vršek loni zaznamenal svojí premiéru. Letos pořadatelé trochu upravili formát závodu. Pojede se na 17,4  km dlouhém okruhu a závodníci v hlavním závodě ho budou muset zdolat hned 3x (52 km). Kratší trasa dlouhá 35 km (2x okruhy) pak bude vypsána pro juniory, juniorky (MZ18)a nejstarší pány (M60) Samozřejmostí budou závody pro děti – odehraje se zde finále Poháru Peruna Junior a vyhlásí se celkové výsledky letošního ročníku.

trasa MEZVRCH 2015

Součástí programu je také hudební scéna, závody pro běžce a v neposlední řadě také nedělní hromadný downhill, který se počítá do víkendového hodnocení o „Krále Mezihoří“. Dle všeho má být trať sjezdu šetrná k Vašim strojům a jetelná pro většinu startovního pole ze soboty.

Propozice, přihlašování a další informace k závodu naleznete na www.pohar-peruna.cz/mezihorsky-vrsek/