Cannondale Hasištejn Bike 2015 téměř bezchybný!

Je po všem. Na Hasištejně je letos dobojováno. Autokemp se pomalu ukládá k zimnímu spánku, což dokazuje i pozávodní (nedělní počasí). A jak jsme si tedy letos zazávodili?

Vše se rozjelo již v pátek, kdy se vše připravovalo, ladilo, značilo a večer si pořadatelské jádro zpříjemnilo venkovním promítáním francouzského filmu Le Grande Boucle. Film za moc nestál, ale to nám náladu nezkazilo. 🙂

Hasistejn_2015_019

V pátek se to již od rána v kempu hemžilo závodníky. Předpověď organizátorů o počtu 90 startujicích vzala za své a na start se postavilo úctyhodných 109 závodníci. Nutno podotknout, že startovní pole posílila také velice početná skupinka německých závodníků, kteří se pomalu učí na závody Poháru Peruna jezdit a dle rozhovorů s nimi se jim v ČR velice líbí.

Na poslední chvíli se také domluvila menší změna na trati, kdy si závodníci na nejvyšším bodě okruhu obkroužili jedno kolečko na dětské trati dopoledního Hasištejn Bike Junior. Realizátor tohoto kolečka, Honza Malecha, má za tohle rozhodně plusové body od mnoha účastníků. 🙂

Hasistejn_2015_031

Start – 12:30, slunečno, 20 stupňů.

Na oficiální start se závodníci vydali přímo z autokempu a po ostrém startu v prvním kopci se na nic nečekalo. Ihned šel dopředu Láďa Fabišovský a už od úvodních metrů dal soupeřům najevo, že dnes pravděpodobně nebudou mít šanci. Za ním se postupně vyselektovala skupinka pronásledovatelů ve složení Ježek, Marvan, Vrábek, Seidel. Při nájezdu do první sjezdové zkoušky ze skupinky cuknul Vojta Marvan a precizní jízdou si na konci singlu podél potoka a u brodu dojel Láďu Fabišovského. Ten však na nic nečekal a ihned Márvymu nastoupil. Vojta prožíval krizi a v následujícím kopci ho neskutečně přeletěl Petr Ježek.

Láďa Fabišovský si jel svůj závod, jenže vlastní nepozorností přehlédl odbočku a zhruba na 8 a půl minuty bloudil po krušnohorských lesích (záznam z Fábova garminu). Rázem se tak na čele ocitl Petr Ježek. Vojta Marvan však ožil a po singlech za Hasištejnem a především za podpory dětského publika, které fandilo po celé délce dětského okruhu, svého týmového kolegu téměř sjel. Kluci si vzájemně „protáhli“ obličeje, ale nikdy se Márvy Jéžovi nedostal do háku. Jéža si zkušeně dojel pro zasloužené vítězství o 10 vteřin. Skupinu bojující o 3.místo dovezl se ztrátou téměř 3 minut do cíle Honza Vrábek, který tak dovršil triumf kategorie M20.

Hasistejn_2015_003

V M30 tak opět zvítězil Pavel Linet (celkově 4.místo) o pár vteřin před Martinem Rytychem a Torstenem Mutlitzem. Velký comeback zažil Jirka Kalabis, který zvítězil v těsném souboji s Pítrsem Kopeckým v kategorii M40. 3.místo bral mohutně slavící Aleš Beránek.

Naprosto perfektním výkonem se pak dle očekávání prezentoval Pepa Nestler (M50), jehož čas by stačil i na vítězství v kategorii o 10 let mladších. Na bednu ho doprovodili Petr Špička a Fratišek Havlíček. V šedesátnících tentokrát na Karla Rouču vyzrál Vláďa Dušek. 6-ti členné pole žen pak v pohodě zvládla Hanka Ježková před Claudií Moser a Lenkou Procházkovou.

Podívejme se ještě na krátkou trať. Absolutně zde dominoval vítěz juniorů Marcel Červenka, který o několik minut porazil Borka Vodrážku. Muže pak ovládl Lukáš Runt, který je však teprve ročník 2001. Na 2.místě do cíle dorazil Kuba Bokroš před němcem Royem Loserem.

Hasistejn_2015_017

Ženy na krátké trati ovládla juniorka Eliška Nezbedová. V příchozích pak zvítězila Andrea Veselá před Markétou Podzimkovou a Evou Trčálkovou.

Z celkového počtu startujících byli překvapeni i pořadatelé a nabízí se úvaha, zda kategorie příchozích a s nimi i kratší tratě nezařadit do každého závodu resp. do hodnocení Poháru Peruna.

Pohodová atmosféra závodu pokračovala i po dojetí závodníků. Každý měl dostatek času na občerstvení, vyzkoušení bajků od Cannondale a v 16:00 začal za vynikající divácké kulisy ceremoniál vítězů.

Cannondale Hasištejn Bike se letos vyvedl.

Závěrem je potřeba poděkovat sponzorům a dobrovolníkům, kteří nám s organizací pomohli a především Lesům ČR za vstřícný postoj k našemu snažení.

Tak zase za rok. 🙂

Další fotografie budou! 🙂