Mezihorský vršek – finále pro děti, šance pro dospělé – startují již od 10:00

Již jen 11 dnů chybí do finálového závodu Poháru Peruna Junior. Organizátoři ( Skicross Team Chomutov ) Mezihorského Vršku hlásí, že je téměř vše připraveno. Tento závod je také jednou z posledních šancí, jak si sáhnou na slušné body do celkového hodnocení. Nicméně, pokud nemyslíte na celkové hodnocení, tak nevadí! Víkend na Mezihoří bude opravdu pro každého!

header

V sobotu se rozběhne hned několik závodů. Vše odstartují běžci, kteří si mohou vybrat mezi vzdálenostmi 21 km a 10,5 km. Od 10:00 také začnou závody dětí. Ačkoliv bylo původně avizováno, že se dětské závody posunou na odpolední čas, tak to nakonec po rozebrání problému pořadateli není možné. To jak kvůli použití koberců časomíry, tak i proto, že mnoho rodičů dětí bude v tu dobu na trati hlavního závodu. Změnou je také trať pro kategorie MZ14, kdy pojedou jeden regulérní okruh hlavního závodu (17km).

Časová harmonogram
Časová harmonogram

 

Následně se od 13:00 začnou startovat závody bajkerů. Od nejdelší 52 km dlouhé tratě až po nejkratší 17 km dlouhou štreku pro příchozí muže a ženy. Délku závodu si tak vybere opravdu každý. Vítězové běžeckých kategorií budou dekorování po startu bajkerů.

Přibližně od 16:00 pak začne slavnostní dekorování vítězů všech závodů se symbolickou tečkou v podobě vyhlášení celkových vítězů Poháru Peruna Junior 2015.

Slavnostní uzavření sezóny na Mezáku obstarají kapely jako Kobra 11 či Fertilizer. Náročnost sobotního večera bude přímo úměrná náladě zúčastněných. Tak či tak, bude ideální přípravou na nedělní program – DH  pod taktovkou Richarda Gasperottiho. Downhill je otevřen jak pro DH speciály, tak i pro XC kola, takže si může zazávodit opravdu každý. Trať je postavena tak, aby jí sjeli i méně schopní jezdci a skoky nebudou větší než 30 centimetrů. Celým programem doprovodí DJ Ichbin, takže se nudit nebudeme.

11802526_1096599290353787_5390147814801430239_o

Co závěrem? To co se bude příští víkend dít na Mezáku nemá obdoby. Pohár Peruna má konečně finále jaké si zaslouží!

Takže přijeďte a vezměte rodinu, babičky i dědečky. Zábava zaručena!