Vyjádření pořadatelů k 1.závodu Poháru Peruna na Lesné

Pohár Peruna Junior odstartoval ve velkém stylu – krásná účast, luxusní počasí a zázemí a parádní výkony nadějných bikerů, nicméně na hlavní závod se snesla kritika. Nutno podotknout, že právem.

Zhruba v polovině 2 okruhového závodu zasáhl škodič, který trať poměrně důsledně přeznačil a závod byl tak de facto neutralizován. Po bloudění se velká část pole dostala do cíle společně a dohodla se na předčasném ukončení závodu.

Vyjádření organizátorů Poháru Peruna :

Ano, pořadatel závodu z CCC Chomutov samozřejmě mohl použít alternativní systémy značení popř. zabezpečit zaváděcí motorku, nicméně těžko se bojuje proti někomu, kdo má za cíl ničit snažení druhých. Bohužel žijeme ve světe, kde lidé válčí kvůli zbytečnostem a v tomto případě to odneslo početné pole závodníků.

Za Pohár Peruna se tímto závodníkům omlouváme za nepodařený závod a doufáme, že nám zachováte přízeň i do dalších závodů. Uděláme maximum, aby se podobná situace neopakovala.

Pravidla Poháru Peruna tímto doznávají změn. Nově se do celkového hodnocení započítává 5 z 9 závodů. Jelikož byl tímto narušen mistrovský závod, tak tento statut přechází na závod Hasištejn Bike 2.9.2017.

V Poháru Peruna Junior se nic nemění.

Za Pohár Peruna z.s. – Vojta Marvan a Martin Šindelář

Láďa Fabišovský a Pavel Kodl ukázali svojí sílu v závěrečném stoupání.