KHM v areálu Domovinka

Letošní rok přináší spoustu nových změn v Poháru Peruna. Také my jako pořadatelé se musíme vyrovnat se změnami a přístupem v pořádání závodů. Se zaměřením přilákat více amatérských závodníků do tohoto seriálu závodů. Pro letošní ročník jsme se rozhodli uspořádat závod s 18ti letou tradicí přímo v Chomutově, a to v areálu Domovinka na bývalé ploché dráze. Je tu k dispozici skvělé zázemí, občerstvení a dostupné prostorné parkoviště.

Pro dětské závody je tu ideální terén, který nám umožňuje připravit velmi technickou ale nenáročnou trať spíše rovinatého profilu s technickými krátkými výjezdy. Start a cíl dětských závodů bude v areálu Domovinka.

Závod pro dospělé a juniory jsme situovali tak, aby byl standardem, který jsme začali. To znamená, že trať bude převážně v lesnatém prostředí vedena po šotolinových a lesních cestách, najdeme zde i pěkný trail. Těšit se můžete na výjezdy po rychlém povrchu ale i v trailovém až endurovém prostředí. A tak i pěkné rychlé a technické sjezdy. Nechceme trať pro žádné chrty, ale je vybrána tak, aby si každý biker užil a to bez rozdílu výkonnosti. Start závodu bude hromadný za zaváděcím vozidlem u areálu Domovinka a cíl je stejný jako u dětských závodů přímo v areálu, kde bude zabezpečen standardně elektronickou časomírou.

Věříme, že letošní závod bude novým měřítkem do budoucna.

Těšíme se 19.května 2018
Tým pořadatelů CCC Chomutov