Výsledky KXC 2018

Obrovská síla PERUNA se uplynulý víkend ukázala a to ve prospěch všech zúčastněných, závodníků i jejich doprovodu. I přes meteorologické předpovědi všech rosniček, které nás varovaly před silnými bouřkami a krupobitím, počasí nad Úhoští sice hrozilo, ale nakonec se bouřky Úhošti vyhnuly. Část temných mraků šla na sever k Chomutovu a část na východ k Žatci. Díky tomu mohli závodníci bojovat o co nejlepší umístění v krásném prostředí NPR Úhošť u Kadaně.

Dětské závody se konaly v těsné blízkosti zázemí závodu a určitě to nebyly pro malé bikery snadné závody, protože terén a hlavně teplé počasí udělaly svoje. Kategorii MZ12 a MZ14 kralovala Anička Langerová, která nadělila i nejlepšímu klukovi kategorie M14 přes půl minuty.

Vojta Marvan s mírným náskokem před Milanem Vopatem.

Na kratším závodu na 12km kategorií M18, M50, M60, Z18 a Z20 exceloval stylem start-cíl mladý Petr Kopecký, který také nadělil přes půl minuty druhému na trati Láďovi Bodó z kategorie M50. Za to na dlouhé trati, kde start začal spíš jako sprint na 1km než závod na 24km, se od začátku v čele usadili Vojta Marvan a mladší Milan Vopat. V žádném z kol nebylo jasné, kdo bude mít na konci více sil. Vojta nasadil k trháku do mírného kopce za průjezdem do posledního kola a Milanovi trochu poodjel, ale podle jeho vlastních slov to bylo moc brzy. Do cílové rovinky vjel první Milan s Vojtou těsně na zádech, ale finiš Milana byl neskutečný a vítězství zasloužené.

Posezení u občerstvení Jirkovských v zázemí závodu.

Po závodě bylo dost času doplnit tekutiny a probrat s kamarády každý moment na trase závodu.

Výsledky : Kadaňské XC Okruhy 2018 dle  / 

Těšíme se na Vás na příštím závodě dne 24.06.2018, což jsou Ostrovské XC Okruhy v prostoru za Ostrovskou nemocnicí.

Perun s Vámi …