Výsledky Ostrovských XC Okruhů

Ranní počasí v Ostrově nad Ohří nevypadalo vůbec dobře, ale Perun zase zařídil skvělé počasí na skvělých závodech. Po mrholení se objevilo i sluníčko, a tak si všichni závodníci mohli užít nádherný den. Začínali malí závodníci, kdy někteří z nejmenších museli do kopečka kolo vytlačit. Starší kluci i holky, to už byla jiná muzika, do kopce jeli skoro sprintem jakoby ani nejeli několik okruhů. Krásný sprint před cílovými koberci předvedli v kategorii M18 Kopejda (Petr Kopecký) a Honza Nachmüller, kdy oba nastoupili v polovině kopce, ale Kopejdovi doslova lítala hlína od kola a do cíle vjel 2sec před Honzou.

Souboj Kopejdy s Honzou v kopci před cílem.

V hlavní kategorii se od začátku na špici drželi Fába (Láďa Fabišovský) a Milan Vopat, který jel tak skvěle na Kadaňských XC Okruzích před 14 dny. Pak ale Fába zapnul neskutečné turbo a na trati doslova letěl, nikomu nedal sebemenší šanci. Vyhrál před Milanem v čase 1:02:22. Smutnou částí byl pád Bidpaje (Martin Šindělář), kdy si zlomil levou klíční kost a musel být odvezen do nemocnice v Karlových Varech. Zítra ho čeká operace, a tak mu držíme palce, aby se co nejdřív uzdravil a vrátil na závody.

Osamocený Fába v posledním kopci před cílem.

Celkový dojem ze závodů byl velmi příjemný a bylo slyšet hodně chvály na pořadatele. Doufáme, že se tento závod stane trvalou součástí POHÁRU PERUNA. Příští závod se jede až v srpnu, takže se budeme na Vás těšit 04.08.2018 v Klášterci nad Ohří na Wembloudových Hrbech 2018.

Nakonec tu máte výsledky Ostrovských XC Okruhů 2018 dle  /  a pak celkové pořadí v POHÁRU PERUNA 2018 dle .

Perun s Vámi …