Hnízdil na Industry Race 2018

V neděli 07.10.2018 se konal velice zajímavý závod horských kol Special Industry Race v Ústí nad Labem, kde se jezdilo v bývalém areálu Armaturky. Mohlo by se zdát, že závod nemůže být ani těžký a ani zajímavý, ale skutečnost byla úplně jiná. Nebylo tam sice žádné velké převýšení, ale spousta přejezdů palet, plotů, zídek a dokonce i jeden jump skok.

Herbert Schwarz z týmu Herby Servis sjíždí druhé kratší schody do haly.

Avšak nejzajímavějším a zároveň nejtěžším místem byl vjezd do je jedné z opuštěných budov, sjezd po dlouhých schodech s 90° pravou zatáčkou do sklepní chodby, na jejímž konci byly další schody dolů do bývalé haly, kde ještě dominovaly dva portálové jeřáby.

Raketa Iva Kovaříková předjíždí v hale svou týmovou kolegyni Petru Slaninovou.

Pak už jen zbýval průjezd halou a po šikmé betonové rampě ven z budovy velkými ocelovými vraty.

Jaroslav Dörner má na zádech Láďu Bodó při výjezdu z haly. Martina Urbanová v pozadí nasazuje řetěz.

Ze špinavého prostředí opuštěná haly se vyjíždělo na sluncem zalitý prostor, kde byla postavena stará známá multikára, na které spousta závodníků předváděla úžasné skoky.

Zdeněk Arnold z týmu SK Svojkov Haven Team přejíždí multikáru.

Pak už byla jen cílová rovinka a obrat 180° kolem provizorního plotu zpět do dalšího okruhu. Hnízdil Team tam měl jediné zastoupení, kdy se kategorie Z12 zúčastnila Barbora Jansová a vůbec si nevedla špatně přesto, že tato kategorie jezdila stejný 1km dlouhý okruh jako dospělí bikeři. Po startu se Bára usadila několik kol v polovině startovního pole na pátém místě, ale ve druhé polovině závodu si díky své technice a sjíždění všech schodů polepšila na čtvrté místo a s přehledem si dojela pro bramborovou medaili. Na prvním místě byla kategorie Z12 byla raketa Iva Kovaříková, která skákala na multikáře skoro stejně jako kadeti a junioři.

Bára Jansová z Hnízdil Teamu sjíždí kratší schody do haly.

Závody se opravdu povedly a přinesly bikerům úplně jiné zkušenosti, než jen kořeny, kameny, trávu a asfalt.  Celkový počet 129 závodníků byl také potěšující a hlavně vyšlo skvělé počasí. Tak uvidíme, co připraví pořadatelé příští rok.

Tady jsou k dispozici výledky dle tratě a dle kategorie a nějaké fotografie  ze závodu.