Richard Race Team útočí na Mercedes

V roce 1950 trvala výměna pneumatik Formule 1 celých 67sec, dnes jsou to u Mercedesu necelé 3sec … a jak dopadl dnes Richard Race Team?

Všichni bikeři se snaží přijet na závod v dostatečném předstihu … skouknout trať a vybrat tu nejlepší stopu … zahřát se v okolí nebo na válcích … připravit si kolo, hlavně správný tlak v pneumatikách … někteří pečlivě několikrát dofukují nebo naopak upouští … vybrat ten správný gel a namíchat tu správnou chemikálii, aby byl pitný režim co možná nejlepší … zkontrolovat vrstvy oblečení, aby biker neprochladl nebo se naopak neuvařil … no prostě tísíc důležitých drobností pro největší pohodu při závodu, ale toto neplatí pro Ríšu a jeho Richard Race Team.

Připevnit čip na botu a číslo na kole umí rychle jen profíci …

Říša ještě 1min před startem nebyl na místě závodu, ale jeho Richard Race Team měl přes mobil přesnou informaci o jeho poloze, a tak byl stále v ledovém klidu. Číslo i čip byly připraveny včetně rychlo stahovacích pásek, ale pořadatel už to nevydržel a vyhlásil, že se možná start závodu o pár minut opozdí kvůli Ríšovi. Když bylo 10sec do startu, přijíždí Ríša, a tak nastává chvíle pro jeho Race Team … je nutné bleskově připevnit čip na botu, což byl úkol pro Věrku, a stejně rychle i připevnit číslo, o což se postarala Jíťa … pak už jen odstrojit kolo od zbytečné zátěže, a tak na trávu letěly blikačky, brašnička, pumpička a podobný zbytečnosti … 1, 2, 3, 4, 5 sec … a Ríša vyráží plynule do závodu. Sice to stihnul, ale útok na rekord Mercedes Teamu ve Formuli 1 se nepovedl, ten provedl výměnu všech pneumatik do 3sec.

Trvale vysmátý Ríša …

Pak už Ríša jen kroužil po trase a měl na tváři obrovskej rohlík, pořád se totiž chechtal … dokonce i do kopce, když na něj nadával … a nakonec si dojel pro krásné 7.místo v kategorii a podle všeho si závod parádně užil. 🙂

A nakonec jen pro informaci, už jsou tady výsledky z dnešního závodu.

Honza