Něco málo z Pekla …

Teda spíš z Pekláku … určitě jste zaregistrovali, že minulou sobotu se jel historický první cyklistický závod v kláštereckém lesíku nad Satankou.

Závod byl určen tentokrát jen pro dětské kategorie, ale možná, že se tam příští rok podívají i dospěláci … místa na okruhový závod je tam dost a terén taky vypadá moc dobře. Okruh pro nejmenší kategorii MZ6 vedl po trávě podél lesa a určitě to měli nejmenší bikeři ze všech nejtěžší s těma jejich malýma, a vzhledem k jejich váze, i pěkně těžkýma bikama. Starší kategorie MZ8 a MZ10 si to už dali pěkně do lesa pomalým stoupáním a pak přes skalní hrb dolů k cíli. Kdo se bál sjezdu přes skálu, mohl použít jednodušší objížďku. Nejstarší kategorie MZ12 a MZ14 jeli nejdelší trasu, kdy uprostřed trasy mladších ještě odbočili na vyvýšeninu a trasu si prodloužili. Magdaléna z Triatletu KV se nejdříve trošičku zalekla skalního přejezdu, ale nakonec si to párkrát zkusila s Bárou z Hnízdil Teamu a dala to.

Příprava na startu kategorií MZ12 …

Nejrychlejší

Nejrychleji po trati letěli kluci z kategorie M14, kdy kroužli své okruhy spolu s bikery z kategorie MZ12 … a ti se jim snažili vyrovnat, a jeli dolů k cíli jako o závod … a pak už byla jen otočka o 180° kolem velkého křoviska a pár metrů k cíli na koberce. Jeden fofrník to u křoviska položil na bok … jiný úplně zapomněl přehodit až mu spadl řetěz … a Vítek to bohužel neustál a 20m před cílem udělal kotrmelec … pak sanitka a vrtulník a nemocnice … ale naštěstí je Vítek v pořádku doma, zaplať pánbůh, a prý se už těší na kolo … je to kabrňák.

Brána Poháru Peruna připravena k slavnostnímu vyhlášení vítězů …

Vyhlášení

Slavnostní vyhlášení výsledků už všechny zastihlo v dešti, a tak se ceremoniál musel přesunout od slavnostní brány pod příštřešek u veteriny, kde bylo alespoň kousek suchého místa. Dětem to vůbec nevadilo, a tak se povedené závody zakončily předáním diplomů a drobných cen.

Kvůli dešti se vyhlašování nejlepších přesunulo k veterině pod přístřešek …

Závěr

K dispozici jsou už od soboty Výsledky a první Fotografie … a kdyby měl někdo z Vás fotografie z tohoto závodu, tak budeme rádi, když nám pošlete odkaz. A nezapomeňte, že příští závod, Wembloudovy Hrby 2019, se jede 17.08.2019 v Klášterci n/O, tak se budeme těšit.

Perun s Vámi 🙂

P.S. Chtěl bych ještě poděkovat skvělé balící partě, která pomohla uklidit tratě a okolí (dostali jsme pochvalu na Kláštereckém FB) a hlavně … mi pomohli zase úžasně s balením mého cirkusu s registrací. 🙂