Blíží se Hasištejn Bike. Jste připraveni?

Hasištejn Bike – závod s možná nejhezčí tratí široko daleko. Prunéřovské údolí nabízí luxusní bajkerské terény a v rámci závodu projedete tím nejhezčím. Jste připraveni na perfektní bajking?

Parta z Hnízdil Teamu závod převzala po týmu ProCorde a otci závodu Honzovi Malechovi. Trať sice v průběhu let doznala změn, ale stále si drží svojí atraktivitu jak pro drsné bajkery, tak i pro nováčky.

Trať má všechno. Krásné sjezdy, které pečlivě čistíme, aby Vás nepřekvapila žádná záludnost. Dlouhé nebo krátké výjezdy, minimum asfaltu, brody, průjezd kolem hradu a především skvělou kulisu místní jedinečné přírody.“ komentuje okruh Márvy, jeden z trativodů.

Po startu Vás čeká 4 km dlouhý výjezd k Volyni. Od Volyně se spustíte krásným sjezdem (zde Vás čeká drobná novinka), kolem přírodního skvostu Kokrháč až na singl podél potoka. Další část tratě je situována na protilehlém svahu údolí a kromě výhledů do hustých lesů Vás čeká průjezd kolem hradu Hasištejn. Následné sjezdy Vás dostanou do stavu bajkerské nirvány a dovedou Vás v euforii do cíle závodu. Čas vítěze je odhadován na 1 hodinu 20 minut.

Zázemí v kempu v Prunéřově je další třešinka. Po závodě si můžete dát v klidu sprchu či něco dobrého k jídlu v místní restauraci. Nabízí také ideální místo pro dětskou trať. Závody dětí proběhnou v dopoledních hodinách a děti jistě ocení kvalitu místní trati.

K tomu všemu přidejte standardní zázemí Poháru Peruna a vyjde Vám krásně strávená sobota. Uvidíme se 7.9. v kempu? Doufáme, že ano!

Připomeňte si první ročník závodu z roku 2007 na fotkách – ZDE a ZDE.

Márvy