BUŘŤÁK 2019 … game over

Tak to máme, přátelé kol, za sebou.

66. ročník závodu do vrchu Měděnec „O věnec buřtů“, přinesl nového vítěze, mladou krev, udávající tempo závodu a také starou krev, tvořící zdravé jádro lokální cyklistiky, ovšem s pokulhávající výkonností. Avšak nejen tito závodníci tvoří jádro tohoto tradičního klání, a tak je radost vidět všechny ty lidi, kteří prostě mají rádi jízdu na kole a jen si s námi přišli užít pěkný den.

Během příprav závodu, několik dnů před ním, i v den D, dopoledne, jsem měl velký strach z počasí, bo furt chpršelo. Nicméně to všechno stačilo spadnout dopoledne a závod jsme odstartovali ve 14:00 a celý se jel na polosuché silnici, za přímého svitu slunce, do xichtů všech startujících. Opravdu to bylo na krátký-krátký … takže super, na to, že pár dnů předem, to bylo furt na pláštěnku, plenu a vonuce na nohách.

Ve dvě jsme to odstřelili a do kopce začalo šplhat 54 lidí. Nejmladší ročník … Stellinka Beránková 2007 a nejstarších bylo více … 51. ročník. Radost byla i z účasti dvou dětí v závěsu za rodiči … a nejen z nich … fakt paráda.

Dopředu jsem moc neviděl, bo má výkonnost je poněkud slabší, ale podle času na prémii v Klášterecké Jeseni, se od startu do cíle, honila trojka Miklovič, Šustr, Lukáš Vaněček, kteří na prvních třech místech dojeli až do cíle, akorát v kapku prohozeným pořadí.

Za touto první trojkou, to samozřejmě taky vařilo … alespoň podle toho, jak to chutnalo mně 🙂 Smekáme před každým borcem a každou borkou, kteří se postavili na start a vyjeli to … vo vo voto tu přece jde. Nějak to vyjet, nahoře dostat knaka, piváčka, nebo čajík … sednout k ohni, opéct si to, poklábosit a rozloučit se tím se silniční sezonou.

Na HS Alšovka, již bylo vše připraveno na nápor hladových a vyschlých závodníků. Pivo bylo skvělý, výčepní taky (se minul povoláním,dochtor), buřty z Globu luxusní a k nim lehce okoralý chleba z pátečního nákupu … v sobotu bylo zavřeno, tak proto. Vláďa Klíma připravil fojr a ten plápolal a hřál dost dobře ještě v době, kdy jsem konečně zpracoval výsledky a vyhlásil vítěze. I buřt na mně zbyl. Jeden. 🙂

Cesta dolů, na oslavu konce sezony, byla o poznání lehčí, než nahoru. I tu jsme si užili v rychlém tempu, ale nebolelo to. Na oslavě se nás sešlo taky pár. Škoda, že někteří závodníci si neumí společně užít ukončení sezony a hned spěchají domů.

Každopádně díky všem, kteří pomáhali s organizací i všem, kteří si to s námi užili.

Díky:

  • Jirka Šťovíček (zajištění nájezdu na hlavní, tankování pivka)
  • Jolanka Šťovíčková (výdej buřtů, chleba a dalších komponent)
  • Denča Tökölyová (výdej buřtů, chleba a dalších komponent)
  • Adla Kubová (zupr časoměřička)
  • Dana Rytychová (prezentace závodníků a zupr časomíra)
  • Dorka Kubová (pojistná časomíra)
  • Lidka Krejčí (prezentace, přejezd pojizdné kanceláře a sběr startovních čísel)
  • Vláďa Klíma (příprava ohně a areálu HS)
  • Lukáš Máslo Spáčil (příprava areálu HS)

SPONZOŘI:

  • MWR Decor & Design, ALBE Technik s.r.o. (ceny, buřty, prémie)
  • Alšovka (Pivko, areál, dřevo)

Zdar jak sviň a za rok zase všichni … sejdeme se jako obvykle.

Wembloud

Výsledky dle Kategorie a Celkově.