Kadaňské XC okruhy 2011

Letošní Kadaňské okruhy opět ukázaly zrádnost Zadního kopce. Během celého dne se přes něj přehnalo několik průtrží, nicméně ani to neodradilo závodníky od výborných výkonů. Na nové trase, která snesla převážně pozitivní hodnocení se postupně rozhodlo o vítězích všech věkových kategorií…

PERUN JUNIOR

 

V 10:00 se rozjel peloton dětí do 6ti let.  Suverénně si počínala Adéla Kotlíková, která už od úvodních metrů odskočila svým soupeřům. Na stupně vítězů jí pak doprovodil Lukáš Hamata a Václav Jírovec.

Kluci do 10 let předvědli napínavý souboj až do konce. O vítězství si to v přímé konfrontaci rozdali David Hendrych a Matyáš Vondráček. První z nich měl v závěru více sil a zaslouženě zvítězil. 3.místo pak připadlo Petru Kopeckému. Bezchybnou jízdu předvedla také vítězka Z10. Anežka Himmlová zvítězila  téměř 2é vteřin před druhou Eliškou Kotlíkovou a Terezou Duchkovou.

 

Kategorie do 14ti let už jeli regulérní dospělácký okruh. Hned od začátku za to vzal Tomáš Hendrych, ale postupně se k němu přidal Jaroslav Gut a vytvořili velice silný tandem. V závěrů měl více sil Jára, který zvítězil o 20 vteřin. 3.místo pak v pohodě hlídal „prvoročák“ v této kategorii, Marcel Červenka. Holky do 14ti let bojovaly nejenom se sebou, ale také z tratí. Nutno podotknout, že si s ní poradili velice dobře. Nejvíce okruh vyhovoval Daně Tetivové, která zvítězila před Klárou Šabakovou. 3.místo pak uhájila Nicol Kuhnlová.

 

POHÁR PERUNA

 

Na startu stylem „Le Mans“ se jako první seřadily všechny ženy a také kategorie M50 a M60. Od úvodních metrů si nejlépe vedl Karel Krejčí, který nakonec také zvítězil v M50. Následoval ho Petr Špička (2.místo v M50) a Hanka Ježková, která zvítězila v Z20. Ve skupině byl také 3. v M50 Olda Huja. Na 3.místě v Z20 se pohybovala Tereza Hnízdilová a 3.místo pak brala už s větší ztrátou Lucka Drtinová. Z30 pak ovládla domácí Věra Šandarová před Janou Vildovou a Michaelou Spoustovou.

V nejzkušenější mužích (M60) si perfektně vedl Dušan Zelenák, který nadělil druhému Josefu Svobodovi téměř 3 minuty. 3. místem hájil čest pořadatelského oddílu Vláďa Dušek.

V dalším společném startu na sebe narazili muži do 50ti let (M40) a junioři (M18). Roli favorita potvrdil Petr Šulc, který jakožto nejlepší junior vyhrál s náskokem skoro 1 minuty před vítězem M40, Karlem Vodrážkou. V M18 se pak na bednu podívali také Ondřej Libárský a Václav Kalina. Velice napínavý souboj v M40  přinesl 2.místo pro Jardu Přibila a 3. pro Michala Vršku.

Elitní kategorie M30 nepřinesla mnoho překvapení. Podle očekávání si od startu začal budovat náskok Martin Rytych. Jiří Kotlík pak přijel minutu po něm a další minut na něj v cíli ztrácel Tomáš Přibyl. V M20 se také nekonalo žádné překvapení. Od startu si pro další vítězství na Zadním kopci jel Vojta Marvan. Za ním bojovala dvojice Petr Ježek a Pavel Linet. Mladší z nich, Petr Ježek, použil v závěru svůj drtivý finiš a dokázal vybojovat 2.místo se ztrátou minuty a 20 vteřin na vítěze. 3.místo bral tedy Pavel Linet.

Celkově zato se Kadaň opět vydařila. Počasí nám sice nepřálo, ale buďme rádi, že se neopakovala průtrž při závodě M30 a M20 z před dvou let. 🙂